בהנחה שזה המצב הנתון ולא ניתן לשנות את המיקומים הנה מספר כללי מפתח שיעשו את כל ההבדל:
נחלק את המטבח לפי איזורים:
- קיר ארונות גבוהים לאחסון ומכשירים ומנגד – משטח עבודה נקי ומרווח.
- בחלל קטן מ-3 מ' מצד לצד, נימנע מצורת ח וניצמד לצורת ר או לשני מקבילים.
- שימוש במכשירי חשמל אינטגרלים (לדוג' מקרר ומדיח) יפחיתו את העומס החזותי, ויגדילו את תחושת המרחב והנקיון העיצובי.
- אם זה אפשרי, ניתן ומומלץ, בעיקר במטבחים קטנים, להשתמש בברז חם/קר (כדוגמת ניגא) במקום בר- מים שתופס חלק מכובד ממשטח העבודה.
- ננצל את הפינה ה"מתה" בארונות התחתונים לטובת אחסון שלא דרושה לו נגישות יומית (לדוג' כלים של פסח וכד').
זרימה ותנועה במרחב:
- נייצר גישה ישירה ומהירה לאיזור המקרר, לטובת מי שרוצה לקחת משם משהו ומיד לצאת ללא אינטראקציה עם מי שעסוק בבישול או הדחת כלים.
- הכיריים או הכיור ימוקמו עם החזית לחלל המגורים כך שניתן יהיה לשהות במטבח תוך שמירה על קשר עין מלא עם הסלון/ טלויזיה/ ושאר מרחב המגורים.
- חשוב להגדיר מה יאוחסן בכל ארון / מגירה מראש ובכך לוודא שלא חסרות לנו פונקציות הכרחיות נוספת.
לסיום, נבחר פלטת גוונים הרמונית (על זמנית או טרנדית), ונחתום בתאורה מדוייקת וממוקדת לכל צרכי המטבח.
שיהיה בתיאבון.




