איך ליצור תחושת מרווח וקשר עין עם מטבח שממוקם בחלל קטן ונפרד מהסלון? 

בהנחה שזה המצב הנתון ולא ניתן לשנות את המיקומים הנה מספר כללי מפתח שיעשו את כל ההבדל: 

נחלק את המטבח לפי איזורים:

  • קיר ארונות גבוהים לאחסון ומכשירים ומנגד – משטח עבודה נקי ומרווח. 
  • בחלל קטן מ-3 מ' מצד לצד, נימנע מצורת ח וניצמד לצורת ר או לשני מקבילים. 
  • שימוש במכשירי חשמל אינטגרלים (לדוג' מקרר ומדיח) יפחיתו את העומס החזותי, ויגדילו את תחושת המרחב והנקיון העיצובי. 
  • אם זה אפשרי, ניתן ומומלץ, בעיקר במטבחים קטנים, להשתמש בברז חם/קר (כדוגמת ניגא) במקום בר- מים שתופס חלק מכובד ממשטח העבודה. 
  • ננצל את הפינה ה"מתה" בארונות התחתונים לטובת אחסון שלא דרושה לו נגישות יומית (לדוג' כלים של פסח וכד'). 

זרימה ותנועה במרחב:

  • נייצר גישה ישירה ומהירה לאיזור המקרר, לטובת מי שרוצה לקחת משם משהו ומיד לצאת ללא אינטראקציה עם מי שעסוק בבישול או הדחת כלים. 
  • הכיריים או הכיור ימוקמו עם החזית לחלל המגורים כך שניתן יהיה לשהות במטבח תוך שמירה על קשר עין מלא עם הסלון/ טלויזיה/ ושאר מרחב המגורים. 
  • חשוב להגדיר מה יאוחסן בכל ארון / מגירה מראש ובכך לוודא שלא חסרות לנו פונקציות הכרחיות נוספת. 

לסיום, נבחר פלטת גוונים הרמונית (על זמנית או טרנדית), ונחתום בתאורה מדוייקת וממוקדת לכל צרכי המטבח. 

שיהיה בתיאבון.